Getinge

Getinge je globalna kompanija za medicinsku tehnologiju, osnovana u Švedskoj 1904. godine. Firma obezbjeđuje opremu i sisteme u okviru zdravstvene zaštite i prirodnih nauka. Kompanija je ranije bila organizovana u tri poslovna područja: kontrola infekcija (trgovina kao Getinge), proširena njega (ArjoHuntleigh) i medicinski sistemi (Maquet, najveći svetski proizvođač hirurških stolova), ali je najavila da će postati kompanija jednog brenda, koja radi pod brend Getinge, 20. marta 2017.

maket

Maquet GmbH je multinacionalna njemačka kompanija za proizvodnju medicinske tehnologije sa sjedištem u Rastattu sa fokusom na opremu za hirurška radna mjesta, sisteme za anesteziju, radne stanice za intenzivnu njegu i kardiovaskularne uređaje. Maquet je jedna od tri primarne poslovne jedinice švedske matične kompanije Getinge Group AB.

arjo-logo-vector

U Švedskoj kompaniji ARJO vjeruju da je njihova oprema i okruženje u zdravstvenim ustanovama ključno za kvalitetnu zdravstvenu njegu. Njihova ponuda uključuje proizvode i rješenja za prijenos pacijenata, higijenu, dezinfekciju, prevenciju ozljeda pritiskom (dekubitus) i duboke venske tromboze (krvnih ugrušaka), te medicinske krevete.

assutp

Vodeći švicarski proizvođač hirurških konaca, Assut Sutures, koji u svojoj širokoj paleti proizvoda nudi različite vrste apsorbirajućih i neapsorbirajućih hirurških konaca, monofilamentnih i multifilamentnih hirurških konaca koji nalaze svoju primjenu u svim granama hirurgije, te prate sve trendove i odgovaraju na sve zahtjeve hirurga.

IntoCare

Inovativna tehnologija implementirana u električne endoskopske linearne i cirkularne staplere kompanije IntoCare nudi lagano, sigurno i jednostavno rukovanje, te kratko vrijeme prolagođavanja medicinskog osoblja. Ova pametna tehnologija omogućava pouzdan, siguran i standardizovan klinički ishod, smanjujući negativan utjecaj ljudskog faktora na minimum.

Altaylar

Kompanija Altaylar već dugi niz godina posluje sa većinom Europskih država i etabilira na tržištu visokim kvalitetom svojih proizvoda koji nude pouzdan ishod. Njihov proizvod PAHACEL je apsorbirajući hemostatik na bazi oksidativne regenerativne celuloze za bolju hemostazu. Pruža matricu za adheziju i agregaciju trombocita.

Cook medical

Od 1963. Cook Medical blisko sarađuje sa liječnicima na razvoju tehnologija koji eliminišu potrebu za otvorenom operacijom. Danas kombinuju medicinske uređaje, biološke materijale i ćelije terapija kako bi pomogli zdravstvenim sistemima bilo gdje na svijetu da pruže efikasnije i bolje rezultate.

Inari

Inari Medical je kompanija iz SAD-a i pionir u liječenju patologije arterio-venskog sistema, te je dizajnirao inovativne alate koji omogućavaju minimalno invazivno liječenje plućne embolije (FlowTriever) i duboke venske tromboze (ClotTriever), čime se spašavaju ljudski životi i poboljšava kvalitet života samog pacijenta u velikoj mjeri.

Cerenovus_Logo_Final-Landscape-CMYK_NoJNJ_1830x847 (1)

Renomirana kompanija MedTech koja pripada Johnson&Johnson grupaciji svojom Cerenovus linijom proizvoda za revaskularizaciju mehaničkom trombektomijom uvodi novi standard u liječenju moždanih udara i patologije arteriovenskog sistema.

HS Hospital Service

Italijanska kompanija osnovana 1980. godine koja za svoj cilj ima razvijanje novih metoda za izvođenje minimalno invazivnih interventnih dijagnostičkih procedura. Tokom godina, HS je učvrstio svoje vodstvo u Italiji i svjetskim tržištima interventne radiologije, intenzivne njege, intersticijske terapije, minimalno invazivne hirurgije, a danas i u onkologiji. Pažljiv izbor materijala i visoki standardi kvaliteta proizvodnog procesa, kao i posvećenost osoblja za istraživanje i razvoj, imaju za cilj da osiguraju ono najdragocijenije, a to je zdravlje.

Melag

Njemačka kompanija Melag, sa sjedištem u Berlinu, uz inovativne tehnologije osigurava najviši nivo zaštite pacijenata i instrumenata, te osigurava kontrolu infekcije u ordinacijama i klinikama. Od osnivanja MELAG-a 1951. godine, teže ovom jasnom cilju. Sa strašću, inovativnom snagom i fokusom na detalje, žele sistematski koordinirati cijeli proces dezinfekcije i sterilizacije da bi na taj način učinili komplikovane stvari nekomplikovanim.

Raypa

Španska kompanija Raypa traži stalna poboljšanja procesa sterilizacije neophodnih za nastavak rada na vrhunskom nivou. Sa više od 40 godina iskustva, Raypa nastavlja da bude posvećena svojim osnovnim vrijednostima, a to su prije svega trud, posvećenost i usluge orjentisane prema potrebama kupaca, dobavljača i zaposlenih.

wassenburgmedical

Wassenburg Medical je svjetski lider u isporuci izvrsnih proizvoda i rješenja za ponovnu obradu endoskopa. Osnovan 1984. godine od strane Gerita Wassenburga, stručnjaka za sve aspekte koji se odnose na automatsku obradu endoskopa. Wassenburg Medical je član HOYA korporacije od 2013. godine. Wassenburg rješenja su dizajnirana da pruže siguran i kontroliran tretman fleksibilnih endoskopa. Naše kompletno rješenje od kraja do kraja uključuje prethodno čišćenje, pranje i dezinfekciju, sušenje i skladištenje, transport i sljedivost.

Binder

“Best conditions for your sucess” krilatica je njemačkog proizvođača Binder. Širok portofolio BINDER proizvoda uključuje inkubatore, komore za rast, zamrzivače na ultra niskim temperaturama, komore za sušenje i grijanje i klimatske komore. Vrhunske tehnologije, pionirske inovacije i apsolutna preciznost karakteriziraju kompaniju BINDER.

pmsmedical

PMS Steripack proizvodi za sterilizaciju osiguravaju pouzdanu zaštitu medicinskih proizvoda od kontaminacije bakterijama od trenutka sterilizacije, pa sve do upotrebe samih sterilnih medicinskih proizvoda.

Axio

Axio je kompanija koja se bavi medicinskom tehnologijom sa opsežnom ekspertizom u medicinskim sredstvima zasnovanim na biomaterijalima za vanbolničke, intraoperativne i postoperativne kliničke potrebe. Fokus ove kompanije je na sredstvima za zbrinjavanje traumatskih rana, hirurških, te hroničnih rana.

Dycem

Osnovana 1966. godine, kompanija Dycem je vodeći svjetski proizvođač prostirki i podova za kontrolu kontaminacije. Dycem je globalna organizacija sa sjedištem u Bristolu, Engleska. Također imaju urede u SAD-u, kao i stručnjake za kontrolu kontaminacije na terenu u svim glavnim čvorištima širom svijeta. Dycem je oduvijek težio razvoju visokokvalitetnih proizvoda i usluga koje osiguravaju postizanje zadovoljstva kupaca.